Koro müziği aracılığıyla barış, dostluk ve kültürel etkileşimi ön plana çıkarmayı amaçlayan festivale başta Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluş destek verdi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu yaptığı açılış konuşmasında, festivale ev sahipliğini yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi;“Tarih ve sanatın iç içe geçtiği, seslerin zamana yayıldığı bu eşsiz topraklarda, VIII. Çanakkale Uluslararası Koro Festivali’ne ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz.
Çanakkale’miz, yalnızca geçmişin kahramanlıklarıyla değil; barışın, kardeşliğin ve kültürel buluşmaların şehri olarak da hafızalara kazınmıştır. Bu festival, dünyanın farklı köşelerinden gelen değerli korolarımızın ve sanatçılarımızın sesleriyle yankılanan barışın, umudun ve sanatın ortak dilidir” şeklinde ifade etti.
Festival kültürünün yalnızca bir etkinlik değil; bir anlayış, bir gönül birliği olduğunun da altını çizen Rektör Erenoğlu, katılımcı koroların sanatsal ve akademik performansları, gönüllülerin içten katkıları ve Çanakkale’nin misafirperverliğiyle bu topraklardan çok sesli bir barış çağrısı yükseldiğini vurguladı.
Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm destekçi ve organizasyon ortaklarına teşekkür edilirken festival boyunca; farklı coğrafyalardan gelen koroların konserleri, atölye çalışmaları ve kültürel etkileşim programları gerçekleşecek.